maandag 11 augustus 2014

Verhuizen

Het lijkt wel of iedereen aan het verhuizen is op het ogenblik. Wij wonen ook wel op een plek in Veghel waar veel beweging is, namelijk tegenover de nieuwe Oranjewijk. Regelmatig mag Willem ergens komen helpen, vaak met de wasmachine. Met een beetje pech moet ie 2 verdiepingen omhoog. Welke architect heeft dat ooit bedacht! De aansluiting voor dit onmisbare apparaat helemaal op zolder te maken? Zelf heeft hij hem vast prettig in de bijkeuken staan.  
Verder blijft verhuizen een lastig iets. Het staat hoog genoteerd in de lijst van stressvolle gebeurtenissen. Ik snap dat. Als eenmaal alles geregeld is voor de woning zelf, wat al enige stress kan opleveren, begint het pas. Dozen verzamelen lukt nog wel. Dan komt het inpakken. Wat gaat mee, wat doen we weg. Wat kan nog op marktplaats, of naar familie/vrienden/kennissen. En wat verzamelt een mens veel zooi! Tenminste, als je niet van het weggooien bent. Zoals wij. Wij zijn van die mensen die te vaak denken dat iets nog wel van pas kan komen. Ooit. De zolder staat dus aardig vol. En als die eenmaal uitgezocht is wacht ons nog de schuur. Aaaaaaaaah! 
En uit hoeveel bekers drinken we nu eigenlijk koffie. Zeker de helft is nu naar de kringloopwinkel en dat geldt ook voor de glazen. En kabeltjes. Waarom hebben we zoveel kabeltjes en waar zijn of waren ze dan voor? Kunnen ze gewoon weg of grijpen we dan toch een keer mis? En is dat onoverkomelijk? We passen en meten en tekenen de nieuwe woning op schaal om te kijken wat er in past. En vooral wat niet, want we gaan voor kleiner. We schuiven met het getekende bankstel, de kasten, de kleinkind-box en uiteindelijk weten we het nog niet. 'Weet je wat, we zien wel' is de conclusie. Lichter leven, zonder al die bezittingen lijkt steeds prettiger als je ze allemaal moet verhuizen.
Ook uit de tuin willen we wat meenemen. Graven dus. En dan kom je er achter dat dat leuke kleine katjesboompje, wat er nog helemaal niet zo lang staat, gigantische wortels heeft ontwikkeld. Maar dan ben je al aan het graven en wil je hem zoveel mogelijk kans op overleven bieden. Uiteindelijk is een flink stuk tuin omgegraven, maar de boom is er uit. De tuin wordt zo ook een stuk gestroomlijnder. Wij houden van wild en weelderig maar we snappen wel dat een keurige tuin beter is voor de verkoop. We delen dus planten en kruiden uit aan wie ze wil hebben.
Ja, wij gaan het dus ook doen. Verhuizen. Na in totaal 15 keer in mijn leven verhuisd te zijn als ik goed tel, vond ik het welletjes. Toch doen we het weer en omdat het in eerste instantie een tijdelijke woning is, doen we het daarna zeker nog een keer. Maar onze wasmachine komt in de nieuwe woning in de keuken! Dat maakt veel goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten