woensdag 27 september 2017

Focus

Creatief zijn, en het schijnt dat ik dat ben, heeft voordelen. Zo kan ik altijd wel ergens iets van maken, oftewel uit noodzaak, oftewel voor de lol. Dat maakt bij mij niet eens zoveel uit. Het scheppen van iets is een proces waar ik mijn spreekwoordelijke ei in kwijt kan. Dus ook al schep ik iets van niets uit noodzaak, dan vergeet ik die noodzaak zodra ik bezig ben. De directe aanleiding is dus anders, maar het proces en het plezier niet. 

Sinds we verhuisd zijn hebben we ook nog eens een woning met een prachtige serre er aan. Een droom die ik al lang had en nu zomaar uitkwam. Happy!! Direct werd deze plek door mij geannexeerd. Ja, okay, de kleinkinderen en medebewoners van dit huis mogen er wel komen en knutselen. Maar het is MIJN speeltuin! Atelier Tintagel heeft nu niet alleen een FB-pagina maar ook een plek. Tintagel, het kasteel van Koning Arthur 'for king and refugee', gelegen in de nevelen van Avalon waar van alles kan ontstaan. En dat is nou net 'mijn probleem'.

Hoezo probleem? Nou, ik vind dus alles leuk. Ik wil alles proberen. Daar heb ik A geen tijd voor en B, ik ben dus zo iemand die alles een beetje kan. Schilderen, dromenvangers maken, knopen, haken, gitaar spelen, op erg goede dagen zingen, knutselen, raamhangers maken en bij gelegenheid naaien, versieringen maken en cupcakes/taarten bakken. Wat ik van verschillende kanten hoor is het woord: FOCUS. En dat is slim. Want dan kan ik in één van genoemde zaken echt goed worden en wellicht wat verkopen, wat weer geld oplevert om nieuw materiaal te kopen en kan ik een andere levenslange droom in vervulling laten
gaan, namelijk als kunstenaar leven van schilderen en schrijven. Oja, schrijven doe ik ook nog.

Dus ben ik nu bezig met die focus, geholpen door mijn jongste dochter. In Tintagel wordt ontzettend veel geschilderd. Abstracte schilderijen die ik ook aan de man wil brengen. Een eerste opzet voor een website is gemaakt, met veel gezucht en gesteun, want dit behoort niet tot mijn talenten. De FB pagina bestaat natuurlijk al langer. Alle andere dingen staan nu op plaats twee..... en daar staan ze te zeuren dat ze ook aan bod willen komen. Focus werkt, want ik word naar Tintagel en de verf getrokken als door een magneet, maar ik krijg opeens wel een gevoel van tijdnood. Ik wil nog zoveel uitproberen! Met schilderen maar ook al die andere dingen!

Dus heb ik besloten dat ik een tweede leven nodig heb. Wat zeg ik, misschien wel drie! En zo nu en dan verleg ik gewoon even de focus.


2 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat reïncarnatie gewoon bestaat... Je hebt nog tijd dus. Maar ik doe met je mee. Ik wil ook nog veel leren. Focussen is daar een ding van. Ik ben vanmorgen alweer druk bezig geweest met teveel dingetjes en daardoor eigenlijk niets gedaan. :-(
    Ik ga maar even trainen. Daar ben ik niet goed in, maar is wel nodig....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, samen op cursus: Hoe houd ik mijn focus, en waarop eigenlijk?

      Verwijderen